София, бул. Васил Левски № 110 0894 993 647
Time to Play Artbox

Time to Play Artbox

Тази седмица е време да играем настолната игра Artbox!

Artbox е една много забавна игра с рисуване, в която по подобие и на други такива, получавате задача да нарисувате бързо нещо, изписано върху картата, която ви се е паднала. Това може да е примерно еднорог, къща или книга да кажем. Различното и оригинално тук е, че ще можеше да покажете вашите рисувателни умения само чрез конкретни форми като триъгълник, квадрат, кръг и права черта. Това са страните на четирите зара, които се хвърлят в началото на всеки ход и определят формите, които всички трябва да използват, за да нарисуват каквото им се е паднало. И само това – трябва да използвате точно тези форми, нищо по-малко или повече. Ако на заровете се паднат два триъгълника и два кръга например – именно с тях трябва да нарисувате динозавъра, които сте изтеглили (успех!).

Именно от абсурдността на това, което трябва да направите идва и голяма част от хумора и забавлението в играта! Защото след като сте готови с „шедьоврите“ си, всеки предава листчето с рисунката си, те биват размешвани, и се откриват на всички. След размешване и добавяне на още няколко карти, се разкриват и заданията ви. Оттук нататък следва доста забавната част да гледате и да преценявате кое „произведение на изкуството“ на кое задание отговаря. Няма как да минете през тази фаза без доста смях и коментари, но в същото време бързате и да сте от първите, които са записали отговорите си. След това се раздават точки като такива получават играчът, чиято рисунка е била най-много разпозната, както и този, който е познал най-много рисунки. След което се почва нов рунд с нови карти и рисунки. Така се играе до постигането на определено количество точки от победителя или пък докато ви заболи корема от смях – което се случи първо!

Както може би се досещате от доста честото споменаване на думата „забавно“ в обзора ми дотук – играта ми хареса страшно много и е поредният парти хит с рисуване, който винаги работи! Препоръчвам, ако искате игра, в която ще се посмеете на вашите и чуждите рисувателни способности и да разпуснете в приятна компания.

Този петък ще играем и Dungeon Mayhem, както и експанжъна му Battle for Baldur’s Gate!

Dungeon Mayhem е една супер лека и лежерна игра с карти в света на Dungeons & Dragons, в която искате да сте последния оцелял. Всеки от играчите получава тематичен дек с карти с един от героите в играта и се почвате! Теглите три карти в началото, а преди всеки ход добавяте още една и играете от ръката си – обикновено една, но може и повече ако имате съответния символ за екстра ход на изиграната карта. В голямата си част картите нанасят щети на противниците или пък ви защитават от такива. Може и да се лекувате, да теглите още карти, да имате допълнителен ход и други такива благинки. Всеки герой има и специални и налични само за него умения. Всеки почва играта с 10 живот, като целта ви е да сте последния останал жив.

Идеята на играта е елементарна, но работи! Това е наистина лека игра, която е най-добра с 3-4 човека, тъй като същината на играта е не просто играенето на карти, а изборът към кой ще насочиш атаката си! Тук е „играта“! С двама този елемент отсъства и определено не мога да я препоръчам само за двама играчи, които просто играят каквото им се е паднало един срещу друг и „проверяват“ късмета си с изтеглените карти. По този начин играта приключва и за 5 минути. Истината е в игрите с 4 човека. Там вече е от голямо значение кой ще нападнеш, а за това ще получиш и ценни съвети от останалите играчи на масата, повярвайте ми! Кой ще послушате и как ще действате – изборът е ваш!

Не забравяйте и вие да донесете нещо интересно, което искате да разиграем!

Заповядайте, очакваме Ви!


Галерия: