Интересни нови заглавия (Седмица 13/2024)

Аракис е пустинен свят, който на пръв поглед изглежда мъртъв и безплоден. Въпреки това, тук се крие най-важният ресурс в галактиката: подправката, без която космическите пътешествия са невъзможни. Благородният дом, който контролира Аракис и извличането на подправка, притежава огромна власт. Императорът дава Аракис на Дом Атреидис, но след това коварно ги предава, заменяйки ги с техните стари врагове - Дом Харконен. Барон Харконен смазва Атреидис в предателско нападение и сега управлява планетата с железен юмрук.
Но надежда има. Наследници на Дом Атреидис са живи. Те обединяват сили с фремените - загадъчните обитатели на Аракис, които процъфтяват в суровата пустинна среда. Заедно организират бунт срещу Дом Харконен.

В Dune: War for Arrakis, играчите избират своята страна в този епичен конфликт. Тази асиметрична стратегическа игра противопоставя играчите един срещу друг в ожесточена борба за контрол над планетата. Ще поведете ли благородните Атреиди, подпомогнати от свирепите воини фремени, или ще командвате бруталните Харкони и техните елитни войници?

В Dune: War for Arrakis играчите разполагат войски на картата, борейки се за надмощие, докато събирачите им на подправка се пускат дълбоко в пустинята, предизвиквайки колосалните пясъчни червеи, които охраняват този ценен ресурс.

Иновативна система със зарчета и тесте карти със събития създават динамично бойно поле, позволявайки на играчите да пресъздават сагата Дюн с всяка игра.

Dune: War for Arrakis - настолна игра

Dune: War for Arrakis - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Frosthaven разказва историята на малка крепост далеч на север от столицата Уайт Оук. Това е селище, което едва оцелява в суровия климат и нашествията на познати и непознати сили. Група от наемници, намиращи се в безизходица, ще трябва да помогне за възстановяването му от ръба на унищожението. Не само ще трябва да се справят с тежките климатични условия, но и с далеч по-опасни заплахи в ледения ад и може би, докато го прави, да постигне мир с някои нови раси, за да могат да работят заедно срещу още по-зловещи сили.
Frosthaven е самостоятелно приключение от създателя и издателя на Gloomhaven. То включва шестнадесет нови героя, три нови раси, над двадесет нови врагове, над сто нови предмета и нова кампания от 100 сценария. Героите и предметите от Gloomhaven могат да се използват във Frosthaven и обратно.

В допълнение към добре познатата бойна механика на Gloomhaven, Frosthaven предлага много повече занимания извън битките. Ще имате възможност да разгадаете множество мистерии, да преминете през система със сезонни събития и да контролирате разрастването на това порутено село, като всяка нова сграда предлага нови начини за прогрес.

Frosthaven - настолна игра

Frosthaven - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 90 - 180 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Когато в продължение на много дълги дни всичко, което виждате на хоризонта е линията, разделяща небето от морето, появата на далечен бряг пред вас ви кара да потръпнете, осъзнавайки, че приключението е на път да започне...

Ще останете изумени, стъпвайки на брега, който ще бъде отправната точка на едно завладяващо изследване на Галапагос - вълшебно място с невъобразима красота и безкрайно биоразнообразие. Там ще събирате запаси и ще разширявате знанията си в областта на природните науки. Очите ви ще се научат да откриват скритите видове в тропическата гора, наблюдавайки безбройните цветове и текстури на природата. След вдъхновяващи часове, прекарани в изучаване и достигане до просветляващи заключения, ще си починете под искрящото небе, възхищавайки се на невероятната сложност на животинското царство.

Darwin’s Journey е евроигра с поставяне на работници, в която играчите пресъздават спомените на Чарлз Дарвин от неговото приключение през островите Галапагос, което допринася за развитието на теорията му за еволюцията.

Благодарение на иновативната система за прогрес на работниците в играта, всеки работник ще трябва да изучава дисциплините, които са предпоставка за изпълнение на различни действия в играта, като например проучване, кореспонденция, събиране и изпращане на открити на острова проби до музеи, за да се допринесе към човешкото познание за биологията. Играта продължава пет рунда и благодарение на няколко краткосрочни и дългосрочни цели, всяко ваше действие ще ви носи точки за победа по различни начини.

Darwin's Journey - настолна игра

Darwin's Journey - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 4


Sleeping Gods: Primeval Peril е кратка самостоятелна кампания за един или двама играчи, като има опция и за игра с 3-4 играча. Тя се развива в света на Sleeping Gods и използва същите правила.

Sleeping Gods: Primeval Peril се развива покрай опасна река, която се вие през буйни джунгли. Твоята задача е да водиш героите си през опасната джунгла в един отворен свят, като решенията, които взимаш ще повлияят на историята. По пътя си ще трябва се сражаваш със свирепи създания.  

Кампанията включва нови герои и истории, така че няма да разваля изживяването от базовия Sleeping Gods. 

Sleeping Gods: Primeval Peril - настолна игра

Sleeping Gods: Primeval Peril - настолна игра

Възраст: 13+
Времетраене: 120 - 240 мин.
Брой играчи: 1 - 2


Disney Villainous: Introduction to Evil е по-лесна версия на класическата игра Disney Villainous, създадена специално за нови играчи. Вместо шест, тази версия включва само четири емблематични злодея: Злодеида, Капитан Хук, Урсула и Принц Джон.

В играта всеки играч избира злодей, който идва със собствен комплект карти „Злодей“, „Съдба“, игрово поле и 3D фигурка. На своя ход местите злодея си на различно място на вашето поле, като изпълнявате едно или повече от действията, обозначени там (често чрез използване на карти от ръката ви). След това теглите нови карти, за да имате отново четири в ръката си. Картите могат да бъдат съюзници, предмети, ефекти, условия, а за някои злодеи - и проклятия. За да победите трябва да изпълните уникалната си цел за победа, свързана с вашия злодей, като например да надхитрите съответния герой от филма на Дисни, чийто злодей представлявате.

Disney Villainous: Introduction to Evil - настолна игра

Disney Villainous: Introduction to Evil - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 50 мин.
Брой играчи: 2 - 4


Skyrockets е кооперативна игра, в която играчите работят заедно, за да впечатлят публиката на 30 уникални фестивала.

Играчите се редуват да играят карти, за да обръщат съответстващите им пясъчни часовници (представляващи фойерверките), като се стараят никой от тях да не спре да тече. Докато времето бързо изтича, вие се придвижвате по Пътеката за обратно броене на фестивала. Работейки заедно, трябва да изпълните уникалните предизвикателства на всеки фестивал, за да спечелите най-високата оценка - 3 звезди!

За победата ще са нужни сътрудничество, умна игра и малко късмет.

Всяко събитие в Skyrockets представя уникално предизвикателство за преодоляване. Сътрудничеството, умната игра и малко късмет ще са необходими, за да спечелите 3-звездна оценка на всеки фестивал!

Skyrockets - настолна игра

Skyrockets - настолна игра

Възраст: 10+
Времетраене: 10 - 15 мин.
Брой играчи: 2 - 5


Not Enough Mana е игра с карти с пиене на "еликсири" за 3-6 неустрашими магьосници (правната възраст за пиене на еликсири може да варира в зависимост от законите на вашето кралство). Ще се атакувате един друг с епични заклинания, проклятия и артефакти, докато възстановявате маната си, като пиете магически еликсири (може да използвате алкохол или каквото вие прецените за достойно да носи името „еликсир“).

Целта е да елиминирате всички останали магьосници от играта,  като изчерпите точките им здраве или предизвикате П.М.М. (известно още като "Прекалено много мана"). На хода си играчите правят заклинания и отправят проклятия, екипират се с артефакти и се изправят пред епични събития, като теглят и играят карти. Заклинанията изискват точки за мана, които играчът може да възстанови във всеки момент от играта, като пие еликсири за мана.

Ако играч загуби всички точки здраве или е неспособен да направи ход на свой ред, той  отпада от играта. Последният оцелял магьосник печели.

Not Enough Mana - настолна игра

Not Enough Mana - настолна игра

Възраст: 18+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 3 - 6


Краят на света е настъпил. След като победиха врагове като Магнето, Мистър Синистър и Страйф, X-Men и X-Force се завръщат вкъщи, очаквайки заслужена почивка. Това, което ги посреща обаче, е по-лошо от всичко, което са си представяли: Професор X е мъртъв, светът е в руини, а безмилостен тиранин управлява останките от човечеството с железен юмрук. Пригответе се, герои, защото Ерата на Апокалипсис е тук!

Добре дошли в завършека на „мутантската трилогия“ разширения за Marvel Champions: The Card Game! Като седмо разширение за кампанията, Age of Apocalypse включва редица класически герои от X-Men, включително два нови героя - Бишоп и Магик, всеки от които идва с предварително изградено тесте, готово за игра. Изправете се срещу силите на Апокалипсис, най-големия и могъщ враг на X-Men. Това разширение включва пет изцяло нови сценария, всеки от които може да се играе индивидуално или като част от по-голяма кампания.

Marvel Champions: The Card Game – Age of Apocalypse - разширение за настолна игра

Marvel Champions: The Card Game – Age of Apocalypse - разширение за настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 45 - 90 мин.
Брой играчи: 1 - 4


 

Отново налични:

Nemesis 2.0 - настолна игра

Nemesis 2.0 - настолна игра

Възраст: 12+
Времетраене: 90 - 180 мин.
Брой играчи: 1 - 5


Takenoko - настолна игра

Takenoko - настолна игра

Възраст: 8+
Времетраене: 45 мин.
Брой играчи: 2 - 4


Dune - настолна игра

Dune - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 120 мин.
Брой играчи: 2 - 6


Lobotomy 2: Manhunt - настолна игра

Lobotomy 2: Manhunt - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 - 120 мин.
Брой играчи: 1 - 5


Plague Inc.: The Board Game - настолна игра

Plague Inc.: The Board Game - настолна игра

Възраст: 14+
Времетраене: 60 мин.
Брой играчи: 1 - 4