София, бул. Васил Левски № 110 0894 993 647
Time to Play Hadara

Time to Play Hadara

Тази седмица е време да играем настолната игра Hadara!

Hadara е новата игра от дизайнера Benjamin Schwer, който нашумя през миналата година с Crown of Emara. Трябва да призная, че много харесвам и двете игри и с интерес ще следя оттук насетне всяка негова нова игра. И двете са средно сложни евро игри – на границата между семейния и стратегическия жанр, с една идея към стратегическия ако трябва да избирам. Като цяло обичам игрите с тази сложност, а когато са и измислено по интелегентен начин – често ми стават любими.

Такъв е случая и с горепосочените игри и в частност – Hadara. Играта взаимства механики и усещане по време на игра от 7 Wonders, но добавя доста нови и стратегически елементи, които правят разиграването още по-забавно. Тематично в играта вие ще развивате своята цивилизация в различните и не неочаквани насоки – военна мощ, култура и благосъстояние. Отделно ще трябва да се грижите и за изхранването на разрастващата ви се цивилизация, като осигурите за всяка карта, която придобивате единица храна.

Основна механика в играта е драфинтгът, който тук се осъществява по интересен и нестрандартен начин – избирате карти не чрез предаването им от ръка на ръка, а чрез теглене на карти от различни декове, както и впоследствие от изхвърлениет от другите играчи такива. Цената на картите намалява за всяка от същия цвят, която вече имате. Играта обаче ви насърчава и да имате карти от различни цветове. Опциите за отбелязване на точки са много и различни, като винаги има какво добро и интересно нещо да направите. Препоръчвам!

 

Този петък ще играем и Slide Quest!

Slide Quest е нестандартна dexterity игра, която е нестандартна дори за жанра dexterity, при положение, че той самият е от странните жанрове в настолните игри. Едва ли някога сте играли игра, в която бордът да виси на четири пластмасови планки като целта ви е да ги местите по такъв начин, че да придвижвате вашия герой успешно през множеството препятствия, пред които ще ви изправят различните сценарии.

Героят ви е смел рицар, търкалящ се върху метално топче в основата си, а враговете ви са различни чудовища и главатар. По време на една от 20-те мисии в играта, всяка от които развиваща се на различен борд, вие ще трябва да коодинирате движенията си, за да минавате от правилните места и да избягвате дупките по борда, които ще ви наранят. Играта е изключително light-hearted и ще постави усмивка на лицето ви докато я играете и избутвате поредното чудовище в бездната до него. От много време ме човъркаше да я пробвам и се радвам, че го направих, защото играта се оказа попадение в екипа на Time2Play и нямаме търпение пак да я играем!

 

Не забравяйте и вие да донесете нещо интересно, което искате да разиграем!

Заповядайте, очакваме Ви!


Галерия: